Френската Engie информира, че Газпром“ намалява доставките на руски газ,

...
Френската Engie информира, че Газпром“ намалява доставките на руски газ,
Коментари Харесай

Газпром намалява доставките на газ за френската Engie от 30-ти август

Френската Engie осведоми, че „ Газпром “ понижава доставките на съветски газ, считано от този вторник (30-ти август), заради противоречие сред страните по отношение на използването на някои контракти, което ускорява опасенията, свързани с енергийните доставки, обявиха от огромната френска комунална компания, съобщи Ройтерс.

" Както беше оповестено по-рано, Engie към този момент обезпечи нужните размери, с цел да извърши уговорките си към своите клиенти и личните си условия, и вкара няколко ограничения за доста понижаване на всевъзможни директни финансови и физически въздействия, които биха могли да зародят вследствие на спиране на доставките на газ от " Газпром " “, се споделя в изказването на френската компания.

Доставките за Engie от " Газпром " към този момент бяха намалели доста от началото на съветската инвазия в Украйна, като последните месечни доставки бяха за 1,5 тераватчаса (TWh) спрямо общите годишни доставки на Engie в Европа за над 400 TWh.

В понеделник френският министър председател Елизабет Борн прикани фирмите в страната да изготвят проекти до идващия месец за енергийни спестявания, предупреждавайки, че те ще бъдат ударени първи (ще бъде въведем режим на газа), в случай че в даден миг Франция не остане различен избор, с изключение на да стартира да нормира доставките на газ и електричество.

Франция е по-малко подвластна от някои съседи от вноса на газ от Русия, който съставлява едвам към 17% от нейното ползване на синьо гориво. Но все пак остават в действие опасенията по отношение на нарушение на съветските доставки.

Вчера Engie удостовери, че договаря с алжирската Sonatrach за увеличение на вноса от северноафриканската страна, която е един от главните експортьор на нефт и газ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР