Френската енергийна компания EDF, която строи АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“

...
Френската енергийна компания EDF, която строи АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“
Коментари Харесай

Над 7000 души ще работят на площадката на атомна централа във Великобритания

Френската енергийна компания EDF, която строи АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “ във Англия, разгласи, че броят на служащите, които са директно ангажирани с построяването на централата, ще доближи 7000. Първоначално от компанията бяха показали, че оптималният брой на чиновниците, които ще работят на площадката, ще е 5000 души, написа BBC в публикация за развиването на централата, възходящите разноски и потребността от по-голяма работна мощ.

Въпреки че строителството не е спирало поради пандемията, работният развой върви по-бавно от плануваното. Всеки ден хиляди служащи се транспортират с рейсове, само че нужното обществено разграничаване понижава броя на местата в транспортните средства, което образно демонстрира, че новите правила за сигурност поради Коронавирус лишават повече време от заложеното за всяка една задача.

Компаниите, доставящи елементи и първични материали, също изостават. Като цяло EDF признава, че планът се забавя с към шест месеца от графика. Атомната централа би трябвало да проработи през юни 2026 година, а не през 2025 година, както бе планувано. Засега планът се прави оценка сред 22 и 23 милиарда лири.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР