Френската бизнес дама и милиардер Лилиан Бетанкур, чието семейство основава

...
Френската бизнес дама и милиардер Лилиан Бетанкур, чието семейство основава
Коментари Харесай

Почина НАЙ-БОГАТАТА жена в света! Какво ще се случи с козметичната й марка?!

Френската бизнес дама и милиардер Лилиан Бетанкур, чието семейство основава L'Oreal и към момента има максимален дял в козметичния колос, е умряла на 94-годишна възраст, осведоми CNBC, базирайки се на изказване на щерка й.

Бетанкур, която попада в класацията на списание Forbes като най-богатата жена в света, бе наследничка на компанията, учредена от нейния татко преди век.

Нейната гибел поставя началото на нова фаза за L'Oreal – четвъртата най-голяма обществена компания във Франция, променяйки връзките й с основния акционер Nestle.

Nestle, която има малко над 23% от L'Oreal, имаше съглашение с семейството, съгласно което нито една от двете страни не може да усилва каузи си в компанията, до момента в който Бетанкур е жива и минимум шест месеца след гибелта й.

Швейцарската компания е главен акционер в L'Oreal от 1974 година, когато Бетанкур заменя близо половината от каузи си срешу 3-процентен дял в Nestle. Тя подхваща този ход, защото се притеснява, че L'Oreal е можело да бъде национализирана, в случай че Социалистите дойдат на власт във Франция.

Бетанкур и нейните деца притежаваха 33% от компанията. В своето изказване нейната щерка, Франсоаз Бетанкур-Майерс, декларира, че фамилията остава ангажирано с L'Oreal и резервира доверието си към управлението на компанията.

Бетанкур е умряла в сряда вечера в своя дом в Париж.

По-рано през годината Forbes оцени положението на Бетанкур на 39.5 милиарда $, с което тя бе най-богатата жена в света.

Родената в Париж Бетанкур се причислява към фамилния бизнес на татко й на 15-годишна възраст като стартира със смесването на козметични артикули и слагането на етикети на шампоани.

Тя се омъжва за френския политик Андре Бетанкур през 1950 година и наследява фамилното благосъстояние, когато татко й умира през 1957 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР