Френската армия може да избере два сценария за разполагане на

...
Френската армия може да избере два сценария за разполагане на
Коментари Харесай

Франция решава къде да разположи войска в Украйна – по Днепър или на границата с Беларус

Френската войска може да избере два сюжета за разполагане на войски в Украйна - по Днепър и по границата с Беларус. Това съобщи полковник Венсан Арбаретие по телевизионния канал LCI, представен от " Фокус ".

" Има два съществени сюжета (за разполагане на френския контингент) в Украйна. Първият е да се разположат войски по Днепър ", оповестява телевизионният канал.

Според Арбаретие Днепър има огромно стратегическо значение, теренът там разрешава да се следят скупчванията на войски и да се води защита.

Вторият " френски сюжет " включва разполагане на войски по украинската граница с Беларус, споделя полковникът. Той счита, че това ще отбрани Киев от евентуална офанзива.

Париж може бързо да изпрати армията си в Украйна, защото президентът Еманюел Макрон има право да взема сходни решения, заобикаляйки Народното събрание, уточни офицерът. Германският канцлер Олаф Шолц да вземем за пример ще би трябвало да изиска единодушието на Бундестага.

Москва разполага с информация, че Париж към този момент приготвя боен контингент за изпращане в Украйна, като на първичен стадий той ще възлиза на към 2 хиляди души. Това съобщи шефът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин.

" Сегашното управление на страната (Франция) не се интересува от гибелта на елементарните французи и паниките на генералите. По данни, получени от съветското външно разузнаване, към този момент се приготвя контингент за изпращане в Украйна. На начален стадий ще бъдат към 2 хиляди души “, означи Наришкин.

По-късно Париж гневно отхвърли известията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР