Френска лаборатория получи обещаващи резултати за потенциална ваксина срещу африканската

...
Френска лаборатория получи обещаващи резултати за потенциална ваксина срещу африканската
Коментари Харесай

Обявиха обещаващи резултати за ваксина срещу африканска чума по свинете

Френска лаборатория получи обещаващи резултати за евентуална ваксина против африканската чума по свинете - опустошително заболяване, което циркулира в Европа и Азия, заяви Агенция Франс Прес.

Вирусната болест не е рискова за хората, само че е смъртоносна за свинете и дивите свине, води до превантивно изтребване на животни, с цел да бъде предотвратено разпространяването й.

Във Франция няма случаи на болестта, само че вирусът циркулира в прилежаща Италия измежду дивите прасета, както и в Германия и източноевропейски страни. Заради неналичието на лекуване с неспокойствие се чака откриването на ваксина.

Миналата година Виетнам разгласи, че за първи път е съумял да създаде ваксина в партньорство с американски откриватели. Първоначално се предвиждаше тя да бъде непокътната за вътрешния пазар.

В хода на проучванията си върху вирусен вариант, циркулиращ в Европа (Грузия 2007/1), лаборатория на националната френска здравна организация ANSES " инцидентно " открива отслабен вариант на вируса.

" Този вариант провокира единствено слаба тресчица при инфектираните животни, до момента в който заразяването с грузинския вариант нормално е съдбовно в 100% от случаите ", се споделя в обява на уеб страницата на френската здравна организация. " Предимството на създадената от френските учени ваксина е, че не е създадена посредством генетични операции, което би улеснило разрешаването на използването й в природата ", доколкото " дивите прасета евентуално ще бъдат първата цел за имунизацията в Западна Европа ", прибавя организацията.

Подадени са документи за патент, с цел да бъде употребявано откритието от ветеринарно-фармацевтични компании и да може " да докара до ефикасни промишлени разработки ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР