Френска болнична верига има интерес към изграждането на педиатрична болница

...
Френска болнична верига има интерес към изграждането на педиатрична болница
Коментари Харесай

Френска верига иска да изгради детска болница у нас

Френска болнична верига има интерес към построяването на педиатрична болница у нас, оповестиха в понеделник от Министерството на здравеопазването.

Здравният министър Николай Петров се е срещнал с представители на най-голямата верига френски държавни лечебни заведения, които са у нас, с цел да проучат опциите за създаване на педиатрична болница по френски модел в България.

Според министъра е належащо първо да се направи разбор на какъв принцип ще работи детската болница, къде да бъде позиционирана и по какъв начин ще се финансира. По думите му тази тематика се разисква от близо 10 години, защото подобен вид лечебно заведение у нас липсва. В България има детски клиники и отделения, само че те действат като структури в границите на огромните лечебни заведения.

Представителите на френската страна ще изпратят свои специалисти в България, с цел да проучат по какъв начин действа здравната грижа за децата в страната ни.

До три месеца те ще създадат разбор и ще предложат съответен план за основаване на педиатрична болница в България.

След поредност несполучливи опити концепцията за построяването на национална многопрофилна педиатрична болница беше възродена през април от неправителствени организации и Българската педиатрична асоциация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР