- Френки, в момента Барса преминава през лош период. Аз

...
- Френки, в момента Барса преминава през лош период. Аз
Коментари Харесай

Де Йонг: Вярвам, че Барселона ще върви само напред

- Френки, сега Барса минава през неприятен интервал. Аз знам какво е, тъй като също съм бил тук като футболист. Но в същото време виждам един млад тим, който се бори за по-добро свое бъдеще. Докъде може да стигне този Барса със своите млади играчи? Трябва ли да се даде нещо като гратисен интервал?

- Да, аз също мисля, че е належащо несъмнено време, тъй като в този интервал на промени отборът непрестанно води война на разнообразни фронтове. В борба в шампионата и в Шампионска лига най-много. Но бъдещето на клуба несъмнено е положително, тъй като в него има доста качествени млади футболисти. В същото време на разположение са и нужните за борбите по-опитни играчи, които потвърждават, че са от огромна изгода. Затова имам вяра, че Барселона ще върви единствено напред.
 От От "Камп Ноу " не престават да отхвърлят за продажба на Де Йонг
- В Барса има ли към този момент интервал „ преди и след Лео Меси “? Какво можеш да ми кажеш за него?

- За мен Меси постоянно е бил най-хубавият футболист в историята. При това още от времето преди да дойда в Барселона. Той прави всичко по-добре от останалите футболисти по света. Най-класният е във всички най-важни аспекти на футбола - да осъществя, да асистира, да дриблира… Изобщо във всичко е топ! Той е доста по-различен от всички останали футболисти.

- А за Чави, треньорът на Барса какво можеш да ми кажеш? Аз бих употребявал думата проектант. Той играеше на твоята позиция - давал ли ти е препоръки? Има ли разговор сред вас, тъй като той е доста открит като човек?

- Да, за мен е доста добре, че точно той е треньор в Барса, тъй като е играл общо взето на моята позиция. Получавал съм лични препоръки за играта от него. Абсолютно е по този начин. Показвал ми е неща и на тренировките, и когато проучваме мачовете пред видеото. Така че в този смисъл към този момент мога да кажа самоуверено - той доста ми е оказал помощ в кариерата.
 Официално: Френки де Йонг отива на турне с Барса, Чави отдели непотребните Официално: Френки де Йонг отива на турне с Барса, Чави отдели непотребните
- Следващият ми въпрос е за нидерландския народен тим, който мина през сериозен интервал. Бяхте под управлението на Франк де Бур, Роналд Куман, а в този момент сте при Ван Гаал. Какво можем да чакаме от " лалетата "?

- Мисля, че се развиваме добре, макар че европейското състезание беше малко разочароващо за нас. Бяхме отстранени на осминафиналите, а чакахме да реализираме повече. Но несъмнено разполагаме с класен тим и се приготвяме за сериозна роля на мондиала в Катар. И е ясно, че сме генерирали упоритост да потвърдим, че сме доста стойностен отбор.

- Към Нидерландия постоянно има упования за мощна изява на огромните шампионати. Наблюдавал съм много ваши мачове през годините. След онази славна генерация на Гулит, Ван Бастен и Рийкард чакат ли в този момент почитателите да видят тим, кадърен да завоюва международната или европейската купа?

- Нашите фенове не крият, че желаят от нас да отидем по-далеч в Катар, само че не съм сигурен дали чакат тъкмо международна купа от нас. В Нидерландия по принцип постоянно е по този начин – претенциите към националния отбор са огромни. Когато създадем мощни мачове при започване на някоя акция, хората стартира да имат вяра, че сме способни на най-голямото, а точно купата. Да, постоянно е едно и също.

- За мен думата неуспех не съществува, тъй като постоянно можеш да имаш неприятен ден и да отпаднеш от огромното състезание. Не смятате ли, че сте способни да се борите като равни с най-големите - с Франция, с Испания, с Бразилия?

- Имаме качествата да се състезаваме с тях. Това е несъмнено. Но не сме измежду главните любимци за купата. Като равнище се намираме малко по-ниско от тези тимове, само че сме способни да ги изненадаме. И да - работим крепко това да се случи.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР