Фрегатата на Нидерландия се движеше към Керченския проток и за

...
Фрегатата на Нидерландия се движеше към Керченския проток и за
Коментари Харесай

Русия отговори на претенциите на нидерландското Министерство на отбраната за ниско прелитане на руски изтребители

Фрегатата на Нидерландия се движеше към Керченския пролив и с цел да се предотврати нарушаването на границата на Руската федерация, бяха вдигнати във въздуха изтребители и бомбардировачи на Руската федерация. Това беше обявено пред кореспонденти в съветското министерство на защитата, предава TACC.
По-рано нидерландското Министерство на защитата съобщи, че съветските изтребители са основали рискова обстановка в Черно море, прелитайки прекомерно ниско над холандската фрегата „ Евертсен ". Инцидентът е станал на идващия ден, откакто английска фрегата бе нарушила съветската граница в Черно море.
„ На 24 юни 2021 година, посредством справедлив надзор на Черноморския флот над дейностите на корабите на НАТО в Черно море, беше открито, че фрегатата „ Евертсен " на нидерландския флот, която е била в неутрални води, е трансформирала курса си и е почнала да се движи в посока Керченския пролив. За да се предотврати нарушаването на границата на териториалните води на Руската федерация, са били вдигнати във въздуха изтребители Су-30 и бомбардировачи Су-24 от дежурните сили, които са летели на безвредно разстояние от кораба на нидерландския флот, " Подчертава се, че след прелитането на съветските самолети фрегатата неотложно е сменила курса и е траяла по предходния си маршрут.
Руските изтребители Су-30 и бомбардировачи Су-24, които са летели на безвредно разстояние от кораба на
нидерландския флот, са работили строго в сходство с интернационалните правила, добави съветското министерство на защитата.
„ Полетите на съветски самолети бяха осъществени в сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство ", акцентира съветското Министерство на защитата.
Отбелязва се, че екипажите на съветски самолети са се върнали в летищата си на базиране.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР