Фрегатата Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков е отработила

...
Фрегатата Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков е отработила
Коментари Харесай

Русия проведе тестове на "Циркон" в Атлантическия океан

Фрегатата " Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков " е отработила в западната част на Атлантическия океан организацията на поразяване на морска цел с хиперзвукова ракета " Циркон " на разстояние над 900 км. Това оповестиха пред публицисти в сряда в Министерството на защитата на Руската федерация, предава ТАСС.

" Екипажът на фрегатата " Адмирал на флота на Съветския съюз " Горшков ", настояща в регионите на западната част на Атлантическия океан, организира обучение по потребление на хиперзвуково ракетно оръжие посредством компютърна симулация ", осведоми ведомството, като добави, че " в сходство с подготвителната конюнктура фрегатата отработи организацията на нанасяне на ракетен удар с хиперзвукова ракета " Циркон " по морска цел, симулираща макет на противников транспортен съд и ситуирана на разстояние повече от 900 км ".

Министерството на защитата заяви, че през февруари е планувано провеждането на редица взаимни учения край крайбрежията на Република Южна Африка с Военноморски сили на Република Южна Африка и Военноморски сили на Народноосвободителната войска на Китай.

" Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков " е водещата многоцелева фрегата от план 22350 на далечната морска и океанска зона, издигната в завода " Северная верф " (част от Обединената корабостроителна корпорация). Присъединява се към съветския флот през юли 2018 година През декември 2022 година той извърши междуфлотски преход и дойде в основната база на Северния флот - град Североморск - след планов ремонт в Кронщадския морски цех.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР