Фредерик Васьор заяви, че в Заубер остават напълно отдадени на

...
Фредерик Васьор заяви, че в Заубер остават напълно отдадени на
Коментари Харесай

В Заубер са отдадени на Алфа Ромео, въпреки слуховете за Ауди

Фредерик Васьор съобщи, че в Заубер остават изцяло отдадени на партньорството си с Алфа Ромео, макар съществуването на голям брой клюки, че от Ауди са подготвени да закупят швейцарския тим. Заубер и Алфа Ромео работят дружно от началото на 2018 година насам, като от 2019 тимът във Формула 1 носи името на италианския авто производител. 

Наскоро Volkswagen Gruop даде своето в началото удобрение Порше и Ауди да се включат във Формула 1 през 2026 година, когато ще бъдат въведени новите правила за моторите. Порше съвсем несъмнено ще работи с екипа на Ред Бул, като се чака немската марка да закупи 50% от екипа на „ Биковете “.
 Формула 1 реши за моторите от 2026 година Формула 1 реши за моторите от 2026 година
За Ауди пък упованията са да си партнира точно със Заубер, който пък има дълготрайно партньорство с Алфа Ромео. То обаче бива преразглеждане всяка година, което би направило неговото преустановяване относително елементарно.
 Ауди купува Заубер? Ауди купува Заубер?
„ Аз съм повече от удовлетворен от тях (Алфа Ромео), тъй като те не са единствено спонсор, само че ние сме сътрудници с тях и развиваме дружно плана във Формула 1. Освен това връзките сред Алфа Ромео и Стелантис от една страна и тима от другата са доста, доста положителни. Според мен, една от аргументите за положителните ни резултати този сезон е положителната ни работа с Алфа Ромео, които ни оказват помощ с намирането на спомагателни сътрудници. Аз в действителност се любувам на това партньорство “, разяснява Васьор пред motorsport.com.
 Кога ще пристигна формалното съобщение от Ауди и Порше? Кога ще пристигна формалното съобщение от Ауди и Порше?
Той също по този начин приказва и за бъдещето на Заубер, като съобщи, че към момента е прекомерно рано да се мисли за 2026 година. В закачлив звук той даже съобщи, че „ му е мъчно да приказва за 2023 година “.
 Колко ще заплати Ауди за Заубер? Колко ще заплати Ауди за Заубер?
„ Със сигурност те (Ауди) ще приказват с всички в падока. Те ще си свършат работата. Едва когато те потвърдят какви са желанията им ще можем да водим диалози. За нас най-важното е, че в този момент имаме това партньорство с Алфа Ромео. Аз съм предан на него “, сподели Васьор.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР