Фред Хойберг вече не е треньор на Чикаго Булс. 46-годишният

...
Фред Хойберг вече не е треньор на Чикаго Булс. 46-годишният
Коментари Харесай

Кмета приключи мандата си в Чикаго

Фред Хойберг към този момент не е треньор на Чикаго Булс. 46-годишният експерт, прочут още от колежанските си години с прозвището Кмета, бе уволнен след слабия старт на сезона за за клуба от Ветровития град - единствено 5 победи и цели 19 загуби.

Хойберг напуща “Юнайтед Сентър” по-късно повече от три сезона отпред на тима, в които “биковете” стигнаха до плейофите единствено един път и имат негативен баланс - 115 победи и 155 загуби. Работата в Чикаго бе дебютна за него като треньор в НБА, откакто преди този момент в продължение на пет години бе отпред на Айова Стейт в колежанското състезание.

OFFICIAL: Chicago Bulls Executive Vice President of Basketball Operations John Paxson announced today that Fred Hoiberg has been relieved of his duties as head coach of the team.

MORE: https://t.co/EV3vZhjOCC
— Chicago Bulls (@chicagobulls) December 3, 2018
“Подобни решения в никакъв случай не са лесни, само че считам, че за момента това е верен ход. Правят това, като мисля за цялостното развиване на тима в бъдеще. Искам да благодаря на Фред за отдадеността и напъните му, както и за цялостното му отношение към организацията”, гласи известието на изпълнителния вицепрезидент по баскетболните интервенции на Булс - Джон Паксън.

Хойберг прекара и четири сезона в Чикаго като състезател.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР