Фрайбург победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:1 в първия мач от

...
Фрайбург победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:1 в първия мач от
Коментари Харесай

Фрайбург спря Борусия

Фрайбург победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:1 в първия мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. Гостите бяха в серия от 4 победи и 1 тъждество в последните си пет мача и се изкачиха до 2-ата позиция във краткотрайното класиране, само че през днешния ден бе комплициран завършек на похода им към върха.

Срещата стартира прелестно за Фрайбург. Още в първата минута домакините получиха дузпа. Вратарят Ян Зомер препъна откъсващия се Лука Валдшмит, а Нилс Петерсен бе прецизен от бялата точка за 1:0.

Борусия обаче съумя да се върне в мача също от дузпа. В 20-ата минута Доминик Хайнц извърши нарушаване против Ларс Щиндъл в наказателното поле и съдията отсъди 11-метров удар, който бе осъществен от Торган Азар.

В 57-ата минута обаче Фрайбург още веднъж излезе напред в резултата. Яник Хаберер напредна по дясното крило и пусна по земя към нахлуващия на скорост Валдшмит, който от придвижване означи за 2:1.

В самия завършек на мача домакините взеха решение всичко с трети гол. Резервата Лукас Хьолер също записа името си измежду голмайсторите.

С тази победа Фрайбург излезе на 8-ото място с 12 точки. Борусия за момента остава на 2-ото място със 17 точки, само че занапред ще се изиграят останалите мачове от кръга и евентуално ще има разбъркване.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 9 кръг, петък 26 октомври  Фрайбург 3:1краен резулат  Борусия Мьонхенгладбах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР