Фрайбург и Хамбургер не излъчиха победител в дербито на дъното

...
Фрайбург и Хамбургер не излъчиха победител в дербито на дъното
Коментари Харесай

Фрайбург изпусна Хамбургер в битката на дъното в Германия

Фрайбург и Хамбургер не излъчиха победител в дербито на дъното в Бундеслигата в петъчната вечер. Двата отбора приключиха при нулево тъждество и не си помогнаха изключително в идеята по измъкването от рисковата зона.

Домакините от Фрайбург несъмнено могат да съжаляват повече, че не взеха трите точки. Те имаха множеството чисти положения, само че по този начин и не съумяха да преодолеят стража на противника и трябваше да се примирят с хикса.

Още първоначално Нилс Петерсен изпусна две невероятни благоприятни условия за домакините, а в 17-та минута той изведе на страхотна позиция Кристиан Гюнтер, само че и неговият удар мина на сантиметри настрана от вратата.

Единствената чиста опция за Хамбургер пристигна в 20-та минута, когато Аарон Хунт стреля рисково от границата на наказателното поле, само че вратарят на Фрайбург се намеси превъзходно и мазета влитащата под горната му греда топка.

Така двата отбора се отдръпнаха на отмора без маркирани попадения, а след подновяването на играта нещата не се трансформираха доста. Яник Хаберер в 50-та минута стреля рисково, само че бранител на гостите почисти от голлинията.

В 54-та минута Фрайбург стигна до попадение, само че то беше анулирано. Йорик Раве вкара топката в мрежата тогава, само че попадението беше анулирано поради засада. Въпреки митингите, реферът не промени решението си.

Нилс Петерсен и Николас Хофлер пропиляха още два страхотни шанса за домакините и в последна сметка с това се изчерпаха хубавите положения в този мач. Така дуелът приключи при нулево тъждество и двата отбора взеха по точка.

След тази развръзка Фрайбург остана на мястото за плейаутите с 12 точки, до момента в който Хамбургер е тъкмо от горната страна в класирането с 14 пункта в актива си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР