Фрапиращи нарушения са установени при гласуването с подвижни урни на

...
Фрапиращи нарушения са установени при гласуването с подвижни урни на
Коментари Харесай

ДПС обвини Рашков в клевета. Той ги образова: Клевета е, когато твърдението е невярно

Фрапиращи нарушавания са открити при гласуването с преносими урни на последните избори. Това съобщи в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков. По думите има голям брой случаи на подправени медицински документи.

Гласуването с преносима урна се трансформира в мода на последните няколко вота. Тази опция бе дадена и на поставените под карантина поради ковид, само че статистиката сочи, че броят на гласуващите по този метод се е нараснал в пъти и то не безусловно поради коронавирус.

Рашков свърза областите, в които се следи взрив на явлението, с Движение за права и свободи. Рекордьор по такива каузи е Разград, изясни силовият минситър. Там има 26 досъдебни производства.

Подобни случаи са регистрирани и в Хасково, изясни Рашков. В целия район има близо 800 заявки за гласоподаване с преносима урна. В община Минерални бани да вземем за пример има 313 заявки, като при 20 от тях не са показани никакви документи. Като цяло в региона към 10% от заявките са от хора с изтекли медицински документи.

Рашков изясни, че това не са единствено разкрития на Министерство на вътрешните работи. В огромна част от случаите следствията са формирани от прокурор, което значи, че е счетено, че има данни за закононарушение, изясни той.

По време на чуването му Рашков бе подложен на критика от Движение за права и свободи, които от месеци упрекват Министерство на вътрешните работи в репресии. Председателят на партията Мустафа Карадайъ непрекъсно подвикваше, което принуди водещият съвещанието Кристиян Вигенин да му прави неведнъж забележки. В последна сметка Карадайъ напусна съвещанието.

Малко по-късно на Рашков бе заложен въпрос за Стара Загора. Той изясни, че търговията с гласове там била изключително дейна в региона на Гурково. И се водела основно от партията, чийто ръководител напуснал.

Веднага на думите му реагира депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов и го упрекна, че популяризира клюки.

" Само нещо просветително: Клевета е, когато изказванието е погрешно ", отговори му Рашков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР