Фрапиращи данни ясно показват, че една от транспортните фирми е

...
Фрапиращи данни ясно показват, че една от транспортните фирми е
Коментари Харесай

Превозвачи плащат до три пъти по-високи тол такси

Фрапиращи данни ясно демонстрират, че една от транспортните компании е платила 29 000 лв. тол за интервала от 1 до 26 юли 2022 година

В първия месец, в който 50%-ното нарастване стана факт, превозвачи заплащат до три пъти по-високи тол такси, оповестиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Според тях необятно лансираната версия на министър Гроздан Караджов, че нарастването на тол таксите ще се усети минимално от българския транспортьор и консуматор, се оказа лъжа, написа.

Членове на Камара на автомобилните превозвачи в България изпратиха детайлни разбивки за платените от тях пътни такси през месец юли 2022 година съпоставени със същия месец, година по-рано. Фрапиращите данни ясно демонстрират, че една от транспортните компании е платила 28 981 лева тол за интервала от 1 до 26 юли 2022 година За същия интервал, само че през 2021 година, компанията е платила 9 115 лева При тези стойности КАПБ задава въпроса: по какъв начин едно 50% нарастване в действителност се оказва трикратно?

Увеличението на цените беше подплатено и с причините, че по този метод превозвачите ще бъдат насърчени да употребяват по-екологични транспортни средства. Справка на същата компания, демонстрира че за камион ЕВРО 6 за интервала от 1 до 26 юли 2022 година са платени тол такси в размер на 1267 лева Същото транспортно средство, за същия интервал на предходната година е генерирало тол такси в размер на 549 лева Тук следва и различен логически съгласно нас въпрос: по какъв начин по-точно се подтиква даден транспортьор да употребява транспортно средство от по-висока екокатегория?

Ето още един образец на член на КАПБ, чиято най-честа релация е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ – Хасково – Видин, която се извършва още веднъж с камион ЕВРО 6. Тол таксата за маршрута през май е била 53 лева, а през юли скача на 116 лева

Камара на автомобилните превозвачи в България приканва за незабавно преразглеждане на решението, с което бяха увеличени тол таксите. Трябва да се вземе поради, че българският жител към момента не е усетил цялостният резултат от това нарастване, само че в създалата се обстановка това е неизбежно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР