Фрапантното нарушение на скоростните режими е установено вчера следобед в ...

Фрапантното нарушение на скоростните режими е установено вчера следобед в

Автомобил лети с 230 км/ч по магистрала Европа

Фрапантното нарушаване на скоростните режими е открито през вчерашния ден следобяд в хода на профилирана полицейска интервенция на територията, обслужвана от ОДМВР-София, съобщи Българска национална телевизия.

С мобилно техническо средство на автомагистрала " Европа " е сниман лек автомобил с задгранична регистрация, движещ се с 229 км/ч при оптимално позволена 110 км/ч. За сходно превишение плануванаъа по закон глоба е в размер на 1200 лв..

В рамките на интервенцията на " Пътна полиция " през почивните дни са арестувани и шестима други извършители на пътя.

Към 8.45 часа в събота, при инспекцията на лек автомобил, чиновници на РУ-Своге тествали лидера с дрегер, който отчел 1.71 промила алкохол. Нарушителят е арестуван за период до 24 часа.

Около 11.45 часа същия ден от чиновници на РУ-Ихтиман е арестуван лидер на лек автомобил, карал след приложимост на канабис.

По същото време в ареста на РУ-Пирдоп попаднал и водач, качил се зад кормилото на колата си под въздействието на алкохол.

Към 22.40 часа в събота е арестуван и лидер от Сливница, управлявал лек автомобил след приложимост на амфетамин.

Около 0.50 часа на 10 юли, в Годеч, чиновници на РУ-Костинброд спрели за инспекция лидерка на лек автомобил. Столичанката е арестувана за период до 24 часа, откакто в издишания от нея въздух дрегерът отчел високо наличие на алкохол.

Минути след 15 часа в неделния ден различен извършител също попаднал и в ареста на РУ-Ботевград. В региона на с. Новачене автопатрул подал звуков и светлинен сигнал за прекъсване на лек автомобил. Водачът не се подчинил и демонстративно нараснал скоростта, продължавайки придвижването си в посока с. Скравена, като оказал непокорство и на втори патрул, подал му съответните сигнали за прекъсване. След малко гонене лидерът е застигнат и спрян в с. Скравена, открита е самоличността му, както и тази на двамата му спътници. Проба с дрегер на 30-годишният водач от Ботевград, с криминалистични прояви, отчела високо наличие на алкохол в издишания въздух. Задържан е за период до 24 часа.

Срещу всички арестувани извършители са формирани бързи производства за осъществените от тях закононарушения на пътя.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg