Французойката сестра Андре, която от април 2022 г. бе най-възрастният

...
Французойката сестра Андре, която от април 2022 г. бе най-възрастният
Коментари Харесай

Тайната на здравето и дълголетието

Французойката сестра Андре, която от април 2022 година бе най-възрастният човек в света, умря предната седмица в старешки дом в Тулон, Южна Франция.

Според доктор Любомир Балабански, който се е срещнал с всички столетници у нас, като експерт по молекулярна генетика. Науката го пленява още като възпитаник, а генетиката среща в 10 клас и незабавно демонстрира огромен интерес. " Както човек се познава на равнище темперамент, по този начин би трябвало да се познава и на равнище генетика. Така могат да се профилактират дадени болести. Човек има към 20 000 гени, сходно на червея и на мухата. Около 7000 са свързани със болести ", изясни той.

По думите му има над 300 теории за това за какво един организъм старее. " Стареенето съставлява неспособност за геномна непоклатимост в организма. Няма метод човек да почине от напреднала възраст, това се случва поради затруднения, които пораждат от процесите на стареене. Някои гени и молекулни пътища преодопределят продължителността на живота. Голяма част от столетници, с които се срещнах са се старали да живеят здравословно без да го осъзнават, имали са диета, учредена на ядене по малко ", разкри доктор Балабански.

Генетикът споделя, че съвсем 100% от столетниците не са пушили през живота си или не са консумирали редовно алкохол.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР