Фрaнцузойката Кристина Младенович се класира за 1/2-финал на турнира от

...
Фрaнцузойката Кристина Младенович се класира за 1/2-финал на турнира от
Коментари Харесай

Кристина Младенович спря Кики Бертенс за финалите на WTA

Фрaнцузойката Кристина Младенович се класира за 1/2-финал на шампионата от WTA Premier в Москва (Русия). Тя се наложи над поставената под №2 холандка Кики Бертенс с 6-4, 2-6, 6-1 и постави завършек на очакванията на съперничката ѝ за последната квота за финалния шампионат на WTA.
 Вероника Кудерметова победи Елина Свитолина в Москва
Вероника Кудерметова победи Елина Свитолина в Москва

Кики Бертенс и Белинда Бенчич могат да измъкнат от Серина Уилямс последната квота за финалите на WTA

Мачът мина през обрати, като двете си направиха общо 14 пробива. След постоянен първи сет, извоюван от Младенович с 6-4 и с един брейк, последваха две елементи, в които нямаше изключително значение, коя от двете сервира. Бертенс измъкна втората част с 6-2, само че след това позволи четири пробива и отстъпи с 1-6.

От своя страна швейцарката Белинда Бенчич резервира възможностите си за финалите. Поставената под №3 се наложи над белгийката Кирстен Флипкенс със 7-6(8), 6-1 за 1 час и 37 минути. Бенчич има потребност от победа на следващия ден с цел да изпревари Серина Уилямс за осмото място.

Флипкенс съумя да удължи първия сет, откакто съумя да направи късен пробив за 6-6. На процедура мачът се реши в последвалия тайбрек. В него и двете имаха по две благоприятни условия да затворят частта и то на собсвен сервис. На края това стори Бенчич и завоюва с 10-8.

Това на процедура пречупи Флипкенс. Във втората част резултатът набъбна до 5-0 за швейцарката. В последна сметка белгийката взе единствено 12 точки в целия сет против 27 точки за Белинда.

В другите два четвъртфинала в Москва рускинята Екатерина Александрова играе с чехкинята Каролина Мухова. Последни на корта в Москва ще излязат двете представителки на домакините Анна Калинская и Анастасия Павлюченкова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР