Французойката Каролин Гарсия продължи с отличното си представяне на Откритото

...
Французойката Каролин Гарсия продължи с отличното си представяне на Откритото
Коментари Харесай

Гарсия и Жабер си уредиха среща на полуфиналите на US Open

Французойката Каролин Гарсия продължи с отличното си показване на Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто победи една от фаворитките за купата Коко Гоф с 6-3, 6-4 в мач от четвъртфиналите на шампионата.

За Гарсия, която завоюва купата от Мастърса в Синсинати през август, това бе 13 поредна победа в Тура, след която тя се класира за първи полуфинал в шампионатите от Големия шлем в кариерата си.

" Не знам по какъв начин да го опита, това е полуда. Атмосферата бе доста мощна, да играеш против американка тук е луда сила. Главата ми бумти ", показа щастливата Гарсия след триумфа.

За място на финала тя ще спори с Онс Жабер от Тунис, която победи австралийката Айла Томлянович с 6-4, 7-6(4). Финалистката от Уимбълдън и пета сложена в схемата се трансформира в първата африканка, достигнала полуфиналите в Ню Йорк. Победата обаче не пристигна елементарно за " Министърката на щастието ", както назовават Жабер в родината ѝ, като тя на няколко пъти хвърли ядосано ракетата си.

" Мисля, че ще ме уволнят от министерския пост ", пошегува се Жабер след дуела.

" Моля за опрощение за държанието ми. Исках да запазя успокоение, само че ракетата непрекъснато се изплъзваше от ръцете ми ", добави тя.

До този миг Жабер е спечелила и двата си мача против Гарсия, като и двата са били в шампионати от Големия шлем - на US Open 2019 и Откритото състезание на Австраиля 2020.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР