Французойката Жюстин Бреза-Буше спечели спринта на 7.5 километра от третия

...
Французойката Жюстин Бреза-Буше спечели спринта на 7.5 километра от третия
Коментари Харесай

Жюстин Бреза-Буше спечели спринта от Световната купа по биатлон в Лензерхайде, Лора Христова е 43-а

Французойката Жюстин Бреза-Буше завоюва спринта на 7.5 километра от третия кръг за сезона Световната купа по биатлон в швейцарския зимен център Лензерхайде. От българките с най-предно класиране е Лора Христова, която приключи на 43-о място.

27-годишната Бреза-Буше, която е олимпийска шампионка в всеобщия старт от Пекин 2022, повали всичките 10 цели, измина трасето за 22:13.0 минути и записа шести самостоятелен триумф в кариерата си.

" Наистина съм доста щастлива от постигнатото през днешния ден. Радвам се, че съумях да покажа това, което съм упражнявала ", сподели победителката.

Втора на 12.2 секунди финишира Ингрид Тандреволд (Норвегия), а трета с пасив от 17.2 секунди се подреди Лиза Витоци (Италия). Двете също стреляха без неточност.

Носителката на Световната купа за предишния сезон Жулия Симон (Франция) приключи четвърта с една неточност в стрелбата и закъснение от 39.7 секунди.

Три българки участваха в конкуренцията, а с най-предно класиране е младата Лора Христова. Тя приключи на 2:53.6 минути след победителката с две наказателни обиколки и зае 42-о място. Така Христова си обезпечи място в преследването на 10 км в събота.

Валентина Димитрова, която направи отличен старт на сезона, през днешния ден нямаше ден и с три пропуснати цели е 72-ата, на 4:09.9 минути зад Бреза-Буше, а Даниела Кадева е 81-а от 83 приключили надпреварата, откакто позволи една неточност в стрелбата и е с пасив от 5:57.7 минути.

В генералното нареждане за Световната купа след шест надпревари отпред е Ингрид Тандреволд с 346 точки, пред Лиза Витоци с 309 точки, Елвира Йоберг (Швеция) с 273 точки и други. Валентина Димитрова е 35-а с 54 точки.

Спринтът на 10 км за мъже е в петък от 15.15 часа в Ленцерхайде.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР