Французойка, която е пребивавала в Сирия през пролетта на 2015

...
Французойка, която е пребивавала в Сирия през пролетта на 2015
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор французойка, омъжила се в Сирия за ислямист

Французойка, която е обитавала в Сирия напролет на 2015 година с три от децата си и се е омъжила там за джихадист от Ислямска страна, бе наказана през вчерашния ден вечерта в Париж на седем години затвор, съобщи Агенция Франс Прес.

42-годишната Клер Касер е била женена три пъти и има общо шест деца. Петото от тях се назовава Джихад. През февруари 2015 година тя напуща Кан и отива в Алжир, след това в Турция с трима от синовете си на 2, 8 и 16 години. Едното от децата й е цялостен неработоспособен и е превозено на инвалидна количка.

През март 2015 година Клер отива в Сирия и се омъжва в град Рака за Омар Диау, френски джихадист, с който се срещнала във Фейсбук. Той бил виновен кадър на ИД, обвинен, че е измъчвал пандизчии и че е забъркан в организирането на атентати във Франция. Двойката се развела след известно време. След три или четири месеца Клер се върнала в Турция, откъдето е била експулсирана. От връзката си с Омар Диау тя родила шестото си дете. Твърди се, че джихадистът е погубен през май 2016 година

Клер е задържана в родината си и е упреквана, че е отпътувала в Сирия, с цел да се включи в ИД. В съда тя твърдеше, че е отпътувала за Сирия, тъй като във Франция не се чувствала добре. Тя разказала, че е приела исляма на 17 години и е била обект на експанзия, когато е носела ислямска кърпа.

През 2011 година тя е била в Афганистан, където бил тогавашният й брачен партньор - афганистанец, за който се счита, че е радикализиран. Нейните юристи твърдяха в съда, че тя може и да се е посочила благосклонно настроена към въоръжената битка в Сирия, само че е осъждала джихадистките атентати, ориентирани против Франция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР