Французите несъмнено са всепризнати за едни от най-добрите кулинари в

...
Французите несъмнено са всепризнати за едни от най-добрите кулинари в
Коментари Харесай

Мегаскандал във Франция: Да има ли месо в училищните столове? |

Французите безспорно са всепризнати за едни от най-хубавите кулинари в света. Храненето е съществена обществена полезност за тази европейска нация и обядът заема особено място в сърцата и стомасите на французите. Обедната отмора и шерването на храната с сътрудници, съученици и другари е значим обществен миг и в часовете сред 12:30 и 14:00 даже магазини и аптеки почиват.

Затова и решението на кмета на Лион краткотрайно в учебните заведения в града да се сервират единствено вегетариански ястия заради проблеми с доставката на месо, породени от пандемията, докара до гневни рецензии от министрите на земеделието и вътрешните работи.

На собствен ред те бяха остро порицани от министъра на околната среда в необикновен демонстрация на разкол в кабинета.

Позовавайки се на логистични проблеми, кметът от партията на еколозите Грегори Дусе, реши от понеделник на 29 000 възпитаници в Лион краткотрайно да бъдат предоставяни ястия без месо, като ще се сервират въпреки всичко яйца и риба.

" Това е неуместно от хранителна позиция и скандал от обществена позиция ", съобщи министърът на земеделието Жюлиен Денорманди пред радио RTL във вторник.

В своя обява в Twitter в събота министъра на вътрешните работи (консерватор) Жералд Дарманен охули „ скандалната идеология “ на градското управление на Лион.

" Освен че е неприемлива засегнатост за френските фермери и месари, ясно е, че моралистичната и елитарната политика на Зелените изключват хората с ниски приходи. За доста деца учебният стол е единственото място, където могат да ядат месо ", сподели той.

По време на посещаване в учебен стол в град на крайбрежието на Атлантическия океан в понеделник министърът на околната среда Барбара Помпили похвали менюто от чорба от тиквички, спагети с леща, моркови и домати, козе сирене и десерт от круши.

Тя сподели, че според новите държавни политики учебните заведения ще бъдат насърчавани да опитват с ежедневна вегетарианска алтернатива за меню и назова дебата за менюто в Лион „ праисторически “.

Природозащитниците настояват, че за добива на месо се употребява изключително количество земя спрямо тази, нужна за развъждането на растителните протеини и отглеждането на животни утежнява изменението на климата и обезлесяването.

По време на посещаване във плантация във вторник Макрон, стъпвайки на пръсти, разяснява въпроса, пледирайки за „ разнороден модел на хранене “ и „ качествено месо “, създадено във Франция.

През последните години няколко френски министри на околната среда предложиха повече вегетариански разновидности в учебните столове, само че срещнаха мощно опълчване от мощното френско земеделско лоби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР