Французинът Себастиен Ожие спечели дебютната си победа като пилот на

...
Французинът Себастиен Ожие спечели дебютната си победа като пилот на
Коментари Харесай

Ожие спечели съкратеното рали Мексико

Французинът Себастиен Ожие завоюва дебютната си победа като водач на Тойота с първо място в съкратеното Рали Мексико. Шескратният международен първенец изравни и достижението на своя съотечественик Себастиен Льоб с шеста победа в надпреварата в Централна Америка.

Организаторите анулираха трите неделни стадия предвид на наближаващата възбрана за пътешестване сред Съединени американски щати и Европа, като по този метод съботните съревнования останаха последни за уикенда. Ожие резервира преднината си в класирането и завоюва с 27.8 секунди пред международния първенец от предходната година От Танак (Естония, Хюндай), до момента в който на трето място финишира Теему Сунинен (Финландия, Форд).

"Определено успеха е странна ", сподели Ожие, който изрази на няколко пъти терзанията си от самото осъществяване на Рали Мексико, когато съвсем всички спортни мероприятия са анулирани поради пандемията.

"Дори не желаех да карам, само че бях заставен даго направя и в последна сметка свърших работата си. За мен обаче преди всичко би трябвало да бъде съхраняването на човешкия живот и откровено се надявам да не съм донесъл някаква щета с мен тук, при приятелите ни от Мексико ", добави той.

Ожие води в генералното класиране с осем точки пред Елфин Евънс (Великобритания, Тойота), а Тиери Нювил (Белгия, Хюндай) е трети с 20 пасив. Тенак е едвам пети./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР