Французинът Ромен Вандердорп постави световен рекорд по продължителен престой в

...
Французинът Ромен Вандердорп постави световен рекорд по продължителен престой в
Коментари Харесай

Французин се затвори в резервоар с лед за часове, а накрая...

Французинът Ромен Вандердорп сложи международен връх по нескончаем престой в лед, заяви вестник „ Voix du Nord “. Той е прокиснал в запълнен с кубчета лед контейнер 2 часа, 35 минути и 33 секунди.

Изпитанието е извършено в състезателен комплекс в община Ватерло. Съдът, в който 34-годишният доктор е прекарал повече от 2,5 часа, е бил цялостен с 1,5 тона лед, а температурата вътре е достигнала -18 ℃.

Много съм благополучен, съобщи французинът, след излизането си от ледената прегръдка.

„ Това демонстрира, че не е належащо да си Супермен, с цел да направиш нещо немислимо. С дисциплинираност можете да контролирате мозъка си. Ако имате фантазия, не я изпускайте! “, прикани Вандердорп.

За да се опита да сложи връх, мъжът е упражнявал 2 години, „ с цел да разшири границите на физиологията “. Решението му да направи това е в памет на татко му и щерка му Огюстин, умряла от рак.

В поддръжка на момиченцето, на което разкрили израстък на мозъчния дънер, през септември 2018 година е основана асоциацитя „ Wonder Augustine “. След гибелта на детето фондът траял да финансира планове за битка с онкологичните болести при деца.

Всички средства, събрани в поддръжка на Вандердорп ще бъдат ориентирани към „ Wonder Augustine “. Очаква се името на лекаря да бъде записано в Книгата на върховете на Гинес.

Предишният връх е подложен от корееца Сонджау Джин, който устоя в лед 1 час и 55 минути.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР