Французинът Ришар Жув при мъжете и швейцарката Надине Фендрих при

...
Французинът Ришар Жув при мъжете и швейцарката Надине Фендрих при
Коментари Харесай

Ришар Жув и Надине Фендрих спечелиха спринтовете в Бейтостьолен

Французинът Ришар Жув при мъжете и швейцарката Надине Фендрих при дамите завоюваха спринтовете в Бейтостьолен, Норвегия от Световната купа по ски тичане.

28-годишният Жув реализира третата победа в кариерата си и стана първият играч отвън Норвегия, който печели старт от началото на сезон 2022/23. Във финала той победи с резултат от 2:36.37 минути и изпревари с 0.3 секунди италианеца Симоне Мочелини. Трети на 0.51 секунди приключи шведът Кале Халфварсон, който изпревари водача в генералното класиране Пол Голберг (Норвегия). Пети остана финландецът Йони Мяки, а французинът Люка Шанава добави финалната шестица.

При дамите 27-годишната Фендрих измина 1,3-километровата отдалеченост за 2:57.31 минути и бе повече от безапелационна по отношение на съперничките си. Втора остана представителката на домакините от Норвегия Лота Венг на 0.93 секунди, а финландката Йохана Матинтало също се качи на почетната стълбичка, финиширайки на 1.42 секунди от победителката.

Норвежките Тирил Венг, Кристине Скистад и чехкинята Тереза Беранова допълниха местата в топ шест.

След седем старта в класирането за Световната купа при мъжете води Голберг с 656 точки, пред сънародника си Йоханес Клаебо с 430 и италианеца Федерико Пелегрино с 398. Жув е пети с 332 точки. В класирането в спринтовата дисциплинираност първи още веднъж е Голберг с 275 точки, пред норвежеца Евен Нортхуг с 251 и Ришар Жув с 232.

В генералното класиране при дамите Тирил Венг има безапелационен задатък с 618 точки. Шведката Фрида Карлсон е втора с 498 точки, а трета е американката Джесика Дигинс с 463 точки.

За Малката международна купа в спринта Тирил Венг е първа с с 285 точки, пред шведките Йохана Хагстрьом с 262 точки и Мая Далквист с 253. Надине Фендрих е четвърта с 241 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР