Французинът Ришар Гаске се пребори за мястото си на полуфиналите

...
Французинът Ришар Гаске се пребори за мястото си на полуфиналите
Коментари Харесай

Ришар Гаске достигна до полуфиналите в Хертогенбош

Французинът Ришар Гаске се пребори за мястото си на полуфиналите на шампионата по тенис на трева в Хертогенбош (Холандия), откакто реализира две победи в границите на деня.

Поставеният под номер 8 в главната скица Гаске първо надигра казахстанеца Михаил Кукушкин с 6:4, 6:3, след което се оправи и с чилийския колос Николас Хари със 7:6(8), 6:4.

В първия сет на мача с Хари Гаске трябваше да отрази три сетбола в тайбрека, само че откакто го направи съумя да осъществя пробив още в първия гейм на втория и да вземе преднина, която да му бъде задоволителна за спечелването на мача.

За място на финала Гаске ще играе с Джордан Томпсън. В напълно австралийски конфликт Томпсън се наложи над Алекс де Минор с 4:6, 6:2, 6:3.

Другите полуфиналисти в Хертогенбош са французинът Адриан Манарино и хърватинът Борна Чорич.

Манарино завоюва с 4:6, 7:5, 6:3 против белгиеца Давид Гофен след близо два часа и половина игра, до момента в който вторият в главната скица Чорич трябваше да отрази мачбол и да се оправи с изостава с 2:5 гейма и два пробива в третия сет, с цел да победи чилиеца Кристиан Гарин с 6:7(4), 6:3, 6:7(6).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР