Французинът Пиер Барбие от отбора на Ниппо Делко Уан Прованс

...
Французинът Пиер Барбие от отбора на Ниппо Делко Уан Прованс
Коментари Харесай

Пиер Барбие спечели третия етап от Обиколката на България

Французинът Пиер Барбие от тима на " Ниппо Делко Уан Прованс " завоюва третия стадий от Обиколката на България. Той започва в Пловдив и приключи в Сливен, като дължината му беше 152 километра.

След няколко откъсвания в последна сметка се стигна до спринт пред общината в Сливен, в който Барбие бе с класа над останалите и не остави подозрение в успеха си.

Втори приключи спечелилият от предния ден Патрик Штош (Востер), а шестте секунди бонификация му разрешиха да оглави генералното класиране за сметка на досегашния притежател на жълтата фланелка Алесандро Барони (Галина Колосио). Италианецът въпреки всичко остава с една от фланелките - бялата за най-хубав млад колоездач.

Трети в днешния стадий е различен поляк - Тобиаш Павлак от тима на " Мазовше ".
 Снимка 490294
Източник:

В стадия имаше много рухвания като един играч приключи и в болница. Това е норвежецът от отбора на " Алфа " Филип Биркер Нилсен. За страдание в края на конкуренцията падна и най-добре класираният българин Мартин Папанов (Мартиг Спорт), който приключи много обратно.

Двата премийни спринта за деня завоюва гъркът Хараламбос Кастратас (Алфа), който с това облече и зелената фланелка за интензивност. Най-добър катерач си остава Давиде Бауче (Галина Колосио). Той си подсигурява първото място в влиятелната конкуренция, тъй като до края на надпреварата няма повече изкачвания.

Обиколката на България приключва в на следващия ден с последния четвърти стадий. Той е с дължина от 111 километра от Сливен до Бургас. Очакванията са за нов заключителен спринт, само че страничните ветрове може да трансформират проектите.
 Поляк завоюва втория стадий от Обиколката на България
Поляк завоюва втория стадий от Обиколката на България

Италианецът Алесандро Барони е новият общоприет водач в класирането
 Снимка 490295
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР