Французинът Артур Фис и сърбинът Хамад Медойеви постигнаха втори победи

...
Французинът Артур Фис и сърбинът Хамад Медойеви постигнаха втори победи
Коментари Харесай

Артур Фис и Хамад Медойевич записаха по още една победа на тенис турнира Next Gen в Джеда

Французинът Артур Фис и сърбинът Хамад Медойеви реализираха втори победи в предварителните групи на шампионата по тенис Next Gen, който в края на сезона събира осемте най-хубави състезатели до 21 години.

Турнирът през тази година се организира в Джеда (Саудитска Арабия), а намиращият се на 36-о място в ранглистата на АТР Фис е номер 1. Осемте тенисисти са разпределени в две групи по четири, като първите двама във всяка група отиват на полуфиналите.

След като на старта в група Медойевич завоюва пет-сетов трилър против американеца Алекс Микелсен, през днешния ден се оправи против номер 2 Люка Ван Ашe (Франция) с 4:2, 2:4, 4:3(7), 4:1. Сърбинът сподели същински темперамент, откакто избави три сет-пойнта и в тайбрека на третия сет съумя да се върне от 1:5. Но това не беше всичко. Когато пристигна ред да сервира за мача, Медойевич отрази три брейк-пойнта и затвори мача с два сервиса, които нямаше по какъв начин да бъдат върнати.

Така той се изкачи на върха в група Б или " алената " група с баланс от 2-0 победи. И формата, и резултатът му го оставят в мощна позиция да се класира за полуфиналите, макар че мястото му в елиминациите към момента не е доказано.

В другата среща от групата Абдала Шелбай от Йордания реализира първа победа – 4:2, 1:4, 4:0, 4:0 над американеца Микелсен, който към този момент е вън от битката.

В група А Артур Фис също взе втора победа, само че много по-лесно. Французинът тъкмо за един час отнесе Флавио Коболи (Италия) с 4:1, 4:2, 4:2. Той завоюва вниманието на публиката, празнувайки успеха си с възгласа " сиу ", имитирайки Кристиано Роналдо, който бележи голове по терените на Саудитска Арабия.

Доминик Щриклер (Швейцария) реализира първа победа – също в три сета над Лука Нарди (Италия). Щриклер завоюва с 4:1, 4:1, 4:2.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР