Французинът Алекси Пинтюро спечели паралелния слалом валиден за Световната купа

...
Французинът Алекси Пинтюро спечели паралелния слалом валиден за Световната купа
Коментари Харесай

Пинтюро триумфира в паралелния слалом в Лех/Цюрс

Французинът Алекси Пинтюро завоюва паралелния слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се организира в австрийския зимен център Лех/Цюрс.

Пинтюра, за който това е десета победа в кариера на австрийска земя, записа второ време в утринните квалификации, след което надделя представителя на домакините Доминик Рашнер на осминафинала, Семюел Бисг (Швейцария) на четвъртфинала и германеца Александър Шмид на полуфинала. Така той си обезпечи дуел с норвежеца Хенрик Кристоферсен в огромния край. В него французинът завоюва първи манш с преднина от 16 стотни, от който загуби единствено 5 във второто минаване на трасето.

— FIS Alpine (@fisalpine)
Победител в дребния край стана Шмид, който надделя австриеца Адриан Пертъл в спорта за бронза през днешния ден. Пети и шести се подредиха швейцарците Бисг и Джино Кавицел, до момента в който седми и осми останаха Стефан Луиц (Германия) и Кристиан Хиршбюхъл (Австрия)

С днешната си победа, Пинтюро стана първият играч в историята на Световната купа, който записва победа в шест разнообразни дисциплини. Освен в паралелния слалом, той още има такива и в слалома, гигантския слалом, супер-г, алпийска композиция и градските стартове.

След днешния старт, водач в генералното класиране след два от общо плануваните 38 старта е точно Пинтюро, който е с актив от 150 точки, втори със 125 е Кристоферсен, до момента в който тройката се затваря от спечелилия в откриващия сезона старт в Зьолден – Лукас Бротен, който има 113 пункта, откакто през днешния ден не преодоля квалификациите.

Световната купа при мъжете продължава с два великански слалом в Санта Катерина, Италия идващия уикенд.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР