Французин бе назначен на поста главен мениджър на националните ни

...
Французин бе назначен на поста главен мениджър на националните ни
Коментари Харесай

Французин стана главен мениджър на отборите ни по джудо

Французин бе назначен на поста основен управител на националните ни тимове по джудо. Договорът с 38-годишния Ален Шмит бе подписан от президента на федерацията Румен Стоилов. Контрактът е за 3 години.
„ Много съм благополучен и съм горделив, че ще представям една нова народност – сподели експертът. - Тук в България се срещнах се с доста забавни хора. Виждам, че при вас връзката е доста значим съставен елемент, което на мен доста ми подхожда, гледаме в една посока. А що се отнася до спортно-техническото равнище, считам, че имате огромен капацитет. И в случай че се работи с потребността методика и състезателите се влагат на 100 % в тренировките, напълно скоро се надявам дойдат и по този начин чаканите медали за българското джудо от огромни шампионати. “
Ален Шмит е от няколко дни в България. Връзката с него прави вицепрезидентът на федерацията Даме Стойков, който го кани на диалози и двете страни се договарят да продължат да работят дружно до олимпийските игри Париж 2024.
Шмит извежда до международния връх французойката Мадлен Малонга (78 кг), която на Олимпийските игри в Токио 2020 завоюва сребърен орден.
Зад гърба си той има и 4 отборни европейски трофеи като треньор. Избиран е за треньор №1 във Франция.
У нас френският експерт ще работи в екип с нашите треньори – бронзовия олимпийски медалист Георги Георгиев, Ганчо Дойков, Красимир Христов.
За първи път представител на Франция, една от водещите сили в джудото, се включва в подготовката на най-хубавите ни състезатели. През годините също е имало чужденци, само че до момента те постоянно са били японци. Още в сряда Ален Шмит ще се причисли към лагера на националния тим в Пазарджик.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР