Франция заяви в понеделник, че предстоящата конференция за Ливан трябва

...
Франция заяви в понеделник, че предстоящата конференция за Ливан трябва
Коментари Харесай

Макрон ще поиска $357 млн. помощи за Ливан

Франция съобщи в понеделник, че идната конференция за Ливан би трябвало да събере 357 милиона $ помощ за облекчаване на най -спешните потребности на популацията на облъсканата близкоизточна страна, съобщи Агенция Франс Прес.

Конференцията в сряда, проведена взаимно от президента Еманюел Макрон и ръководителя на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съответствува с първата годишнина от гърмежа, който обезобрази Бейрут и умъртви повече от 200 души.
 Френският президент привиква Съвета по защита поради случая Пегас Френският президент привиква Съвета по защита поради случая " Пегас "
Президентът на Франция Еманюел Макрон привиква през днешния ден изключително съвещание на Съвета по защита по отношение на следствието по случая за еле...

Бившата колониална мощ Франция оглави интернационалните старания.

Първата конференция, директно след детонацията, събра 280 милиона евро. " Ситуацията се утежни ", обявиха от кабинета на Макрон в понеделник.

Позовавайки се на прогноза на Организация на обединените нации, неговият кабинет съобщи, че новите потребности на Ливан възлизат на 357 милиона $ и засягат продоволствената сигурност, образованието, опазването на здравето и снабдяването с чиста вода.

Световните сили сложиха огромна част от помощта си при изискване Ливан да сътвори държавно управление, способно да се оправи с корупцията.
 Меркел и Макрон водят видеоразговори със Си Цзинпин Меркел и Макрон водят видеоразговори със Си Цзинпин
Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел разискаха въпроси, вариращи от изменението на климата и търговият...

Местното следствие на злополуката към момента не е довело до показателни арести или даже идентифициране на провинен, като политиците са необятно упрекнати в закъснение на напредъка.

През миналата година Ливан изпадна в политически и финансов колапс и в понеделник новоназначеният министър председател Наджиб Микати съобщи, че няма късмет образуването на кабинета доникъде на седмицата Институционалният вакуум задържа евентуален финансов проект за избавяне на Ливан, който не извърши отговорностите си през предходната година и от този момент потъна в това, което Световната банка дефинира като една от най-тежките рецесии в света от средата на 19 век.

Конференцията в сряда е предопределена единствено за решение на незабавни потребности и няма да се занимава със структурна финансова помощ, оповестиха от офиса на Макрон.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР