Франция започна днес да вдига ограничения, сред които задължителните маски

...
Франция започна днес да вдига ограничения, сред които задължителните маски
Коментари Харесай

Франция разхлабва COVID ограниченията

Франция стартира през днешния ден да подвига ограничавания, измежду които наложителните маски на открито, в опит да облекчи всекидневния живот на жителите, откакто едвам предишния месец страната заяви за рекорден брой новозаразени с ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Властите отстраняват още за броя на публиката в концертни зали, футболни мачове и други, а работата от у дома към този момент няма да е наложителна, а единствено целесъобразна.

Разхлабването на ограниченията е на два стадия. Те бяха оповестени в края на януари, макар че страната доближи рекордни равнища на новозаразени на дневна база предишния месец. Междувременно Англия и Дания също облекчиха своите коронавирусни ограничавания.
свързани новини6452на 15.01.20225290на 16.01.2022
Франция „ ще може да вдигне множеството противоепидемични ограничения през февруари “ с помощта на нов имунизационен пропуск, който ще размени здравния, съобщи през януари министър председателят Жан Кастекс.

От предишния месец доказателство за имунизация се изисква за новите пропуски, нужни за достъп до всичко – от питейни заведения и заведения за хранене до публичен превоз на дълги дистанции.

По-рано здравен пропуск можеше да се получи и със неотдавнашен отрицателен тест за Covid-19 – опция, която държавното управление приключи в опит да убеди повече хора да се имунизират.

Вторият стадий от повдигането на ограниченията ще включи отваряне на затворените от декември нощни клубове. Това ще стане от 16 февруари, когато и ще бъдат допускани и правостоящи на концерти, спортни събития и в питейни заведения. Оттогава ще бъде позволено и храненето и пиенето в игрища и кина.

Париж не е поставял като изискване за ограниченията прогрес на здравната обстановка.

Вчера Дания сподели сбогом на маските и на здравните пропуски, откакто стана първата страна от Европейския съюз, която подвигна всички локални ограничавания на фона на рекорден брой случаи на по-мекия вид Омикрон.

Едва няколко ограничения останаха в действие на границите на страната за неимунизираните, идващи от страни отвън Шенген.

В същото време шефът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предизвести, че е прекомерно рано да се афишира победа на Covid-19 или да се изоставят противоепидемични ограничавания.

От появяването на Covid-19 в Китай в края на 2019 година в СЗО са доказани над 372 млн. случаи и близо 5,7 млн. умряли.

През предходната седмица е обявено за над 22 млн. новозаразени и за над 60 000 умряли в целия свят.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР