Франция започна днес да вдига някои COVID ограничения, сред които

...
Франция започна днес да вдига някои COVID ограничения, сред които
Коментари Харесай

Франция вдига част от COVID ограниченията

Франция стартира през днешния ден да подвига някои Коронавирус ограничавания, измежду които наложителното носене на маски на открито, в опит да облекчи всекидневния живот на жителите, откакто едвам предишния месец страната заяви за рекорден брой новозаразени с ковид, съобщи Агенция Франс Прес. Властите отстраняват още рестриктивните мерки за броя на публиката в концертни зали, футболни мачове и други, а работата от у дома към този момент няма да е наложителна, а единствено целесъобразна.
Разхлабването на ограниченията е на два стадия. Те бяха оповестени в края на януари, макар че страната доближи рекордни равнища на новозаразени на дневна база предишния месец. Междувременно Англия и Дания също облекчиха своите Коронавирус ограничавания.
Франция „ ще може да вдигне множеството противоепидемични ограничения през февруари “ с помощта на нов имунизационен пропуск, който ще размени здравния, съобщи през януари министър председателят Жан Кастекс.
От предишния месец доказателство за имунизация се изисква за новите пропуски, нужни за достъп до всичко – от питейни заведения и заведения за хранене до публичен превоз на дълги дистанции. По-рано здравен пропуск можеше да се получи и със неотдавнашен отрицателен тест за COVID-19 – опция, която държавното управление приключи в опит да убеди повече хора да се имунизират.
Вторият стадий от повдигането на ограниченията ще включи отваряне на затворените от декември нощни клубове. Това ще стане от 16 февруари, когато и ще бъдат допускани и правостоящи на концерти, спортни събития и в питейни заведения. Оттогава ще бъде позволено и храненето и пиенето в игрища и кина.
Париж не е поставял като изискване за ограниченията прогрес на здравната обстановка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР