Франция задържа британски траулер, извършващ риболов в нейните териториални води

...
Франция задържа британски траулер, извършващ риболов в нейните териториални води
Коментари Харесай

Франция задържа британски траулер, спорът за риболова се нажежава

Франция задържа английски траулер, извършващ лов на риба в нейните териториални води без позволение, и издаде устно предизвестие на втори транспортен съд, на фона на яростен спор сред съседите за достъп до риболовни зони след Брекзит, осведоми " Ройтерс ".

Бесен, че Англия отхвърли да даде на своите риболовци цялостния брой разрешителни за работа в английски води, които съгласно Франция са обезпечени, Париж разгласи през вчерашния ден ответни ограничения, в случай че няма прогрес в договарянията.

Париж сподели, че от 2 ноември ще наложи спомагателни митнически инспекции на английските артикули, влизащи във Франция, което ще ускори вероятността за по-голяма икономическа болежка преди Коледа за Англия, която се бори с дефицита на работна ръка и спираловидни цени на силата.

Правителството на президента Еманюел Макрон също по този начин преглежда втори залп от наказания и не изключва преразглеждане на износа на електрическа енергия за Англия.

" Това не е война, само че е борба ", посочи френският министър на моретата Аник Жирарден пред радио RTL.

Френският министър по европейските въпроси Клеман Бон акцентира, че Франция в този момент ще употребява езика на силата, защото това наподобява е всичко, което Англия схваща.

Кабинетът на английския министър председател Борис Джонсън не отговори незабавно на искане за коментар по отношение на арестувания траулер.

По-рано Англия означи, че плануваните дейности на Франция за възмездие ще бъдат посрещнати с подобаващ и калибриран отговор.

" Заплахите на Франция са разочароващи и непропорционални и не това, което бихме очаквали от непосредствен съдружник и сътрудник ", акцентира представител на английското държавно управление.

Френските морски жандармеристи са направили голям брой инспекции на риболовни кораби край северното френско пристанище Льо Авър през нощта, посочи морското министерство, откакто Франция ускори наблюдението по време на договарянията.

Задържаният траулер, който в този момент е под контрола на френските правосъдни управляващи, е бил пренасочен към Льо Авър под конвой на морската полиция и е бил вързан на кея на пристанището.

На капитана на кораба може да му бъдат повдигнати наказателни обвинявания, като уловът му бъде иззет, добави министерството.

Англия съобщи, че е издала лицензи за лов на риба на кораби, които могат да покажат опит в оперирането в нейните води през годините преди излизането ѝ от Европейския съюз на 31 януари 2020 година

Преговорите сред Англия и Европейската комисия по аферата продължиха тази седмица.

Френското самообладание се изчерпи за това, което формалните лица назовават ​​​​неизпълнение на думата на Англия след Брекзит, базирайки се на риболова и настояването за предоговаряне на протокола за Северна Ирландия, който има за цел да резервира целостта на единния пазар на Европейски Съюз.

Допълнителни митнически инспекции на артикули, пътуващи сред Англия и континента през тунела под Ламанша и фериботите, могат съществено да нарушат комерсиалните потоци тъкмо когато предприятията се запасяват за празничния интервал в края на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР