Франция задължава носенето на маски на закрити обществени пространства от

...
Франция задължава носенето на маски на закрити обществени пространства от
Коментари Харесай

Франция задължава да се носят маски от следващата седмица

Франция задължава носенето на маски на закрити публични пространства от идната седмица , разгласи държавното управление, откакто страната записва ново нарастване на случаите на ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

До момента маските бяха наложителни в публичния превоз . Но пред Сената министър председателят Жан Кастекс заяви, че маските също ще бъдат наложителни в магазините и други закрити пространства.
 Бременна жена предала ковид на нероденото си бебе във Франция
Бременна жена предала ковид на нероденото си бебе във Франция

Новороденото момче развило инфектиране на мозъка дни след раждането му

По-рано здравният министър Оливие Веран разгласи, че има признаци, че случаите на ковид стартират да се усилват . Епидемията лиши живота на повече от 30 000 души във Франция. Той разясни, че е записано нарастване в някои лечебни заведения в Париж. Министърът прикани французите да продължат да бъдат бдителни и дейни против вируса.

Последните данни от сряда демонстрират, че Франция е записала 133 приети в болница с ковид за последните 24 часа и 17 пациенти са вкарани в интензивно поделение. Пикът е през април, когато за един ден са приети в болница 4281 души.
 Франция изключва цялостна обсада при положение на втора COVID-19 вълна
Франция изключва цялостна обсада при положение на втора COVID-19 вълна

" Икономическите и човешките последствия от тоталната обсада са пагубни "

Веран разясни, че увеличените случаи на приети в болница и телефонните позвънявания до Спешна помощ са знак, към момента не е толкоз притеснително, само че изисква " особено внимание " към вероятността от нова вълна.

Докато ограниченията, принудили хората да останат по домовете си, помогнаха за преодоляване на здравната рецесия, те, по думите на Кастекс, са провокирали най-голямата криза в страната. Премиерът добави, че чакат стопанската система на Франция да се свие с 11% през 2020 година

По-рано тази седмица президентът на Франция Еманюел Макрон разяснява , че маските би трябвало да станат наложителни на обществени места от 1 август.

Кастекс обаче сподели, че 1 август наподобява " прекомерно " късно и добави, че " указът ще влезе в действие от идната седмица ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР