Франция удължава извънредното положение до 11 май. Новите мерки бяха

...
Франция удължава извънредното положение до 11 май. Новите мерки бяха
Коментари Харесай

Макрон: Извънредното положение остава до 11 май, да докажем човечността си

Франция удължава изключителното състояние до 11 май . Новите ограничения бяха оповестени от френския президент Еманюел Макрон в послание към нацията.

" Живеем в сложни времена ", посочи той.

Френският президент увери, че осъзнава провокациите, пред които са сложени французите поради изолацията - в това число неналичието на другарство и увеличението на домашното принуждение.

" Всеки ден бележим напредък ", регистрира Макрон.

Въпреки ограниченията обаче епидемията във Франция продължава. Президентът въпреки всичко похвали французите за това, че съблюдават рекомендациите на управляващите.

" Искам откровено да ви благодаря ", акцентира президентът на Франция. " Вземаме сложни решения ", регистрира още Еманюел Макрон. По думите му, вирусът продължава да е мистерия.

Франция, както и останалите страни в света, също се нуждае от маски, защитни дрехи, дезинфектанти. Затова страната се е заела с производството на маски и те ще се продават във всички аптеки в страната. Франция е съумяла да създаде 10 000 респиратора.

Трябва да продължим да осигуряваме медицинските екипи, изясни Еманюел Макрон.

Той прикани ограниченията прецизно да се съблюдават през идващите четири седмици. Президентът на Франция настоя още кормилно болните и тези с други болести да се съветват с персоналните си лекари.

Макрон още веднъж увери, че тези, които не могат да отидат на работа ще бъдат обезщетени от страната. Франция обмисля още ограничения за поддръжка на бизнеса и стопанската система. Подкрепа ще има за културата, туризма, хотелиерите, ресторантьорите.

11 май ще бъде нов стадий, убеден е френският президент. Той обаче активизира такситата и хотелите в борбата с ковид. Макрон е уверен, че на 11 май множеството браншове на стопанската система ще проработят . Франция се прости с фестивалите си, културните прояви, затворени оставят заведения за хранене, кафенетата хотели - доникъде на юли.

Еманюел Макрон съобщи също, че на 11 май Франция ще може да тества всички жители със признаци на COVID-19. За тези, които са с негативни проби, карантината ще отпадне.

До второ разпореждане границите на страната остават затворени за лица от трети страни, сподели още френският президент. Той уточни, че осъзнава какъв брой доста неща вълнуват в този миг французите.

Иска ми се да мога да отговоря на всичките ви въпроси, показа Макрон. По думите му, французите ще би трябвало да продължат да живеят с вируса през идващите месеци и да работят самоуверено и умерено.

Държавният глава на Франция настоя жителите на страната да останат обединени .

" Има късмет в тази рецесия да потвърдим човечността си ", съобщи още Еманюел Макрон. " Очакват ни по-добри и щастливи времена ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР