Франция триумфира в Лигата на нациите. В големия финал в

...
Франция триумфира в Лигата на нациите. В големия финал в
Коментари Харесай

Нов триумф за Франция

Франция победи в Лигата на нациите. В огромния край в Милано " петлите " обърнаха Испания с 2:1. Тимът на Дидие Дешан е първият, който завоюва хеттрик от титли, добавяйки към двете си европейски и международни трофеи и купата за победител в новосформирания шампионат на УЕФА.

На ст. " Джузепе Меаца " Микел Оярсабал (64) откри за Испания, само че единствено 2 минути по-късно Карим Бензема изравни след асистенция на Килиан Мбапе. Мбапе (80) се разписа победно от очевидна засада, за която реферите - основният Антъни Тейлър и асистентите от ВАР, си затвориха очите. Те се оправдали с това, че след паса на Тео Ернандес, Ерик Гарсия е атакувал топката и по този начин се е основала нова обстановка. Бранителят на Барселона обаче го направи от обезсърчение и с концепцията, че не може да стигне до топката. Французите са вторият отбор, който стига до върха, откакто в дебютното издание Португалия ликува с трофея.

" Бензема е основен състезател и потвърди в два мача, че има явен гений. Той се усъвършенства в разнообразни аспекти от играта, играе своята роля при построяването на офанзивите ", разяснява Дешан. Нападателят на Реал М бе отлъчен в последните пет години след абсурда с някогашния национал Матийо Валбуена поради изнудване и последвалите проблеми с управляващите. " От персонална позиция, той към този момент не е същият човек, той узря. Карим е на най-високото равнище отдавна към този момент и съм благополучен, че чества с Франция ", добави Дешан.

" Знам, че успяхме да спечелим против европейските първенци и да бъдем съвсем равностойни на международните, за играчите и тима това е добре. Важно е, че тимът резервира своя темперамент и воля за победа. Нямаме най-хубавата позиция на терена като треньори, само че мисля, че решението (за гола на Мбапе) бе мъчно. Не желая да приказвам за него. Свикнал съм да не разясня съдиите и да се съсредоточвам върху това, което мога да управлявам. Треньор съм от 10 години и в никакъв случай не съм приказвал за реферите. Концентриран съм върху това тимът да играе по допустимо най-хубавия метод и да приема победи и загуби ", разгласи селекционерът на Испания Луис Енрике.

Антоан Гризман изигра своя мач №100 за " петлите " и влезе в първокласен клуб, в който преди него бяха единствено осем играчи, в това число актуалният селекционер на Дидие Дешан, както и капитанът Юго Лорис, Лилиан Тюрам, Тиери Анри, Марсел Десаи, Оливие Жиру, Зинедин Зидан и Патрик Виейра. Гризу дебютира за " петлите " през март 2014 година и има 41 гола за тях.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР