Франция триумфира в Лигата на нациите. В големия финал петлите

...
Франция триумфира в Лигата на нациите. В големия финал петлите
Коментари Харесай

Триумф за Франция в Лигата на нациите

Франция победи в Лигата на нациите. В огромния край " петлите " обърнаха Испания с 2:1. Така отборът на Дидие Дешан стана първият, който завоюва хеттрик от титли, добавяйки към двете си европейски и международни трофеи и купата за победител в новосформирания шампионат на УЕФА.
На ст. " Джузепе Меаца " в Милано Микел Оярсабал (64) откри за Испания, само че единствено 2 мин по-късно Карим Бензема изравни след асистенция на Килиан Мбапе. Той пък се разписа победно в 80-ата мин. Голът беше от очевидна засада, само че реферите, отпред с основния Антъни Тейлър, и ВАР си затвориха очите и я подминаха.

След мача Дешан похвали Карим Бензема, откакто нападателят бе с основна роля в Италия. Нападателят на Реал Мадрид Бензема бе със възбрана да играе за националния тим в продължение на пет години, само че бе извикан назад в селекцията от Дешан преди Евро 2020. Той се показа впечатляващо във Финалната четворка в Лигата на нациите, като върна гол за Франция при обрата против Белгия с 3:2 в четвъртък и възвърне паритета в неделя вечер. За Бензема това е първи трофей с националния тим.
" От персонална позиция, той към този момент не е същият човек, той узря. Карим е на най-високото равнище отдавна към този момент и съм благополучен, че чества довечера с Франция “, добави Дешан.

А селекционерът на Испания Луис Енрике съобщи, че е горделив от играчите си.
" Знам, че успяхме да спечелим против европейските първенци и да бъдем съвсем равностойни на международните първенци, тъй че за играчите и тима това е добре. Това, което е значимо, е тимът да резервира своя темперамент и воля за победа “, показа селекционерът на испанците.

" Нямаме най-хубавата позиция на терена като треньори, само че мисля, че решението (за гола на Мбапе) беше мъчно. Не желая да приказвам за него. Свикнал съм да не разясня съдиите и да се съсредоточвам върху това, което мога да управлявам. Треньор съм от 10 години и в никакъв случай не съм приказвал за реферите. Нямам какво да кажа, съсредоточен съм върху това тимът да играе по допустимо най-хубавия метод и да приема победи и загуби “, приключи той.

За третото място в шампионата домакините от Италия надделяха Белгия с 2:1.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР