Франция свиква Съвета за сигурност на ООН. Причината е ескалацията

...
Франция свиква Съвета за сигурност на ООН. Причината е ескалацията
Коментари Харесай

Франция свиква Съвета за сигурност на ООН

Франция привиква Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Причината е ескалацията на напрежението в Либия . То докара до убийството на двама чиновници на Организация на обединените нации, заяви Агенция Франс Прес.

" Франция изиска незабавна среща, асистент генералният секретар по Африка Бинту Кейта може да направи отчет за обстановката в страната ", съобщи източник от Организация на обединените нации.
 Намериха френски ракети, създадени от Съединени американски щати в база на Хафтар в Либия
Намериха френски ракети, създадени от Съединени американски щати в база на Хафтар в Либия

Франция твърди, че са " развалени и неизползваеми " и са за заличаване

Двама чиновници на Организация на обединените нации починаха при детонация в либийския град Бенгази . По-рано задачата на Организация на обединените нации за поддръжка в Либия (UNSMIL) прикани враждуващите страни в страната да открият филантропично помирение по отношение на празника на Аид ал-Адха. Множество неправителствени организации също приканиха за помирение в Либия.

Понастоящем в Либия има две държавни управления: държавното управление на националното съглашение на премиера Фаиз Сарай в Триполи, прието от интернационалната общественост, и краткотрайният кабинет на Абдула Абдурахман ат Тани, подсилен от Либийската национална войска.
 Хафтар загуби стратегически град в Либия
Хафтар загуби стратегически град в Либия

Продължават сраженията до Триполи

На 4 април командирът на армията фелдмаршал Халифа Хафтар разгласи началото на интервенция в Триполи за унищожаване на терористични групи. От своя страна Фаиз Сарай заповядва на всички военни елементи, които са под негов надзор, да бъдат подготвени за защита, а въоръжените сили, основани в столицата, започнаха акцията " Вулканът на гнева " за противопоставяне на нападението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР