Франция скоро ще предложи конкретни действия, с които да се

...
Франция скоро ще предложи конкретни действия, с които да се
Коментари Харесай

Макрон: Ще предложим мерки за сигурността на украинските АЕЦ

Франция скоро ще предложи съответни дейности, с които да се подсигурява сигурността и сигурността на петте съществени атомни електроцентрали в Украйна

Това заяви през днешния ден канцеларията на френския президентЕманюел Макрон, представена от Асошиейтед прес.

Защитата им ще бъде построена въз основа на критериите на Международната организация за атомна сила, се показва в известието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера съветска офанзива против нуклеарна централа провокира пожар и за малко уплаши целия свят поради заплахата от злополука, напомня Асошиейтед прес.

В своя позиция президентът Макрон сподели, че е „ извънредно обезпокоен от подбудените от съветската инвазия в Украйна опасности за нуклеарната сигурност, сигурността и осъществяването на интернационалните защитни ограничения “.

Макрон сподели, че Русия „ би трябвало неотложно да приключи противозаконните си и рискови военни дейности “ и да разреши на украинските управляващи да упражняват цялостен надзор над всички нуклеарни уреди, които попадат в интернационално приетите граници на Украйна.

Той прикани Русия да обезпечи „ свободен, постоянен и безконтролен достъп на чиновниците в обектите, с цел да подсигурят тяхното непрестанно и безвредно действие “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР