Франция си поставя цел да прекрати продажбата на автомобили с

...
Франция си поставя цел да прекрати продажбата на автомобили с
Коментари Харесай

Франция иска до 2040г. да спре продажбата на дизелови и бензинови коли

Франция си слага цел да приключи продажбата на коли с бензинови и дизелови мотори до 2040г., както и да стане въглеродно неутрална 10 години по-късно, разгласи новият министър на околната среда Никола Юло.

Страната пробва да се трансформира в международен водач при използването на уговорките, поети по Парижкото съглашение от 2015г., от което президентът Доналд Тръмп отдръпва Съединени американски щати. Юло показа лист с ограничения, обединени в 6 тематики и 23 оферти за политики, само че в него нямаше задоволително съответни детайли по какъв начин тъкмо ще бъдат реализирани задачите.

Идеята за колите е амбициозна, тъй като сега над 95% от закупените през последните 6 месеца коли в страната са с дизелови или бензинови мотори. Електрломобилите са едвам 1.2% от пазара, а хибридните - 3.5%. Постигането ѝ си е същинска гражданска война, добави министърът, само че съгласно него френските производители имат решения и ще се заемат със задачата.

" Един от символичните актове в този проект е, че Франция, която даде обещание да понижи 4 пъти въглеродните си излъчвания до 2050г., в този момент реши да преследва задачата до 2050г. да е въглеродно неутрална. Това ще ни принуди да направич нужните вложения ", съобщи Юло.

Друга мярка за ограничение и преустановяване използването на изкопаеми горива е предложениято в проекта да се приключи издаването на разрешителни за изследване и рандеман, за което съответното законодателство да влезе в действие до края на годината.

До 2022г. ще спре производството на сила от централи на въглища. Правителството държи на поетият от предходната администрация ангажимент до 2025г. да бъде скъсен от над 75% на 50% делът на нуклеарната енергетика

Франция ще ограничи и използването на палмово масло в производството на биогорива, с цел да понижи обезлесяването в тези региони на света, където се създава най-вече от този артикул.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР