Франция ще започне кампания за премахване на смъртното наказание по

...
Франция ще започне кампания за премахване на смъртното наказание по
Коментари Харесай

Франция ще започне кампания за премахване на смъртното наказание в цял свят

Франция ще стартира акция за унищожаване на смъртното наказване по целия свят по време на идното й шестмесечно ротационно президентство на Европейски Съюз, обяви президентът Еманюел Макрон, представен от международните организации.

" В рамките на френското президентство на Европейски Съюз ще проведем дружно с неправителствени организации конференция в Париж, с цел да убедим управляващите на страните, където към момента се ползва смъртното наказване да се откажат от този срамен акт ", сподели Макрон.

Франция, която ще поеме позицията на ротационен президент на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2022 година, също по този начин ще работи с другите страни членки за приемането на резолюция в Организация на обединените нации, задължаваща страните да рапортуват броя на издадените смъртни присъди и осъществените изтезания всяка година, добави той.

Франция беше 35-тата страна в света, която отстрани смъртната присъда от законодателството си. В множеството страни това наказване е отстранено или не се ползва поради подложен мораториум, макар че няколко огромни страни, в това число Китай, Иран и Съединените щати, към момента го ползват, напомня Българска телеграфна агенция.

Социологически изследвания демонстрират, че обществеността във Франция остава внезапно разграничена по въпроса. Коментаторът от дясното крило Ерик Земур, който евентуално ще се кандидатира в президентските избори на страната догодина заяви, че по принцип поддържа смъртното наказване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР