Франция ще започне да доставя на Украйна ракети с голям

...
Франция ще започне да доставя на Украйна ракети с голям
Коментари Харесай

Макрон: Франция ще достави на Украйна ракети с голям обсег

Франция ще стартира да доставя на Украйна ракети с огромен обхват на деяние, което ще разреши на силите на Киев да се пазят, съобщи през днешния ден президентът Еманюел Макрон, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Реших да увелича доставките на оръжия и съоръжение, с цел да могат украинците да имат способността да нанасят удари в дълбочина, като в същото време резервираме доктрината си, с цел да позволим на Украйна да пази територията си ", съобщи той при идването си на срещата на върха на НАТО в Литва.

Френският президент отхвърли да даде повече детайлности за това за какъв брой и какви типове ракети става дума.

 

Франция ще обезпечи на Украйна далекобойни ракети и това евентуално са Scalp - френски аналог на към този момент предоставяните от Англия Storm Shadow. Това заяви френският държавен глава Еманюел Макрон при идването си за срещата на върха на НАТО във Вилнюс.


Scalp/Storm Shadow, създадени дружно от двете страни, имат обхват над 250, до 400 км. Разликата сред английските и френските ракети се състои в това, че Storm Shadow могат да се изстрелват единствено от въздух, до момента в който френските могат и от кораби и подводници.

 

Scalp не се загатват непосредствено от френския водач, само че съгласно в. " Монд " това е вероятният сюжет, защото Париж възнамерява доставката им от два месеца. Изданието отбелязва, че до момента Франция се въздържаше таман поради заплахата от удари по интернационално приета съветска територия.

Същевременно Украйна съгласно наличните общодостъпни фрагменти по съветски цели, е сменила най-малкото тактиката на контранастъплението и с по-голяма активност обстрелва с артилерия и ракети цели като хранилища за муниции, средства за противовъздушна защита и радиоелектронна битка.

Съобщава се обаче и за опити за офанзиви по Крим и ситуирани на североизток от Украйна съветски области.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР