Франция ще забрани пушенето на всички плажове, както и в

...
Франция ще забрани пушенето на всички плажове, както и в
Коментари Харесай

Франция ще забрани пушенето на плажа, спира и електронните цигари за еднократна употреба

Франция ще забрани пушенето на всички плажове, както и в публични паркове, гори и наоколо до учебни заведения, откакто Еманюел Макрон даде обещание да сътвори " първото потомство без тютюн " до 2032 година, оповестява The Guardian.

" Отсега нататък зоните неразрешени за тютюнопушене ще бъдат норма ", сподели министърът на опазването на здравето Орелиен Русо. Във Франция към този момент има 7200 зони без тютюнев пушек – в това число Ница на Френската Ривиера, която беше първата, която сътвори плаж без тютюнев пушек през 2012 година с утвърждението на Френската лига за битка с рака. Правителството сподели, че вместо зоните без тютюнев пушек да се дефинират от обособените локални управляващи, централното държавно управление ще вкара възбрана в цялата страна. " Сега ние прехвърляме нашата отговорност и откриваме принцип, който ще се трансформира в предписание ", сподели Русо. 

Данъците върху цигарите ще бъдат увеличени 

Данъците върху цигарите ще бъдат увеличени, като опаковка от 20 цигари в този момент е на цена от към 11 евро, която ще се увеличи до 12 евро до 2025 година и 13 евро през идната година. Правителството също желае да забрани електронните цигари за еднократна приложимост, които съгласно Русо са известни измежду младежите, само че имат мощно влияние върху здравето и околната среда. След като пушенето беше неразрешено във френските питейни заведения и заведения за хранене през 2008 година – по-късно от Обединеното кралство, Испания или Италия – изследванията демонстрираха необятно утвърждение от френската общност. Тютюнът към момента предизвиква 75 000 смъртни случая, които могат да бъдат избегнати във Франция всяка година, а полицията се бори с това, което държавното управление назова " детонация " на контрабандни цигари. 12 милиона французи споделят, че пушат всеки ден Еманюел Грегоар, левият заместник-кмет на столицата, сподели, че Париж е изпреварил държавното управление в основаването на стотици зони без тютюнев пушек в града, в това число на публични площадки и отвън учебни заведения, детски ясли и спортни центрове. През последните години десетки градове във Франция са определили плажове за непушачи, в това число Сен Лоран дю Вар на Лазурния бряг, както и Сен Мало и Биариц. Нараства и загрижеността по отношение на въздействието върху околната среда на цигарените угарки, оставени по плажовете, което е вторият по величина екологичен проблем в крайбрежните региони след пластмасовите бутилки. В Кан, който има две дребни елементи от плажовете си " без пушек ", кметът Дейвид Лиснард, водеща дясна фигура, сложи под подозрение възбраната на държавното управление за тютюнопушене на плажовете. Той написа на X: " Мнозина ще ръкопляскат. Не аз ", добавяйки, че счита, че към този момент има задоволително ограничавания на свободите и попита кой ще подсигурява, че възбраната се ползва, предполагайки, че въпросът може да падне в ръцете на кметовете. Френският орган за публично здраве сподели предходната година, че във Франция има близо 12 милиона пушачи всекидневно. Почти 32% от 18 до 75-годишните оповестяват, че пушат, а 25% споделят, че пушат всекидневно, припомня Digi24.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР