Франция ще забрани практиката за от 2022 г. - практика,

...
Франция ще забрани практиката за от 2022 г. - практика,
Коментари Харесай

Милост за мъжките пилета и прасета във Франция от 2022 година

Франция ще забрани практиката за от 2022 година - процедура, при която всяка година се убиват 50 милиона мъжки пилета, разгласи земеделският министър Жулиен Денорманди.

Тази процедура, жигосана като варварска от групи за хуманно отношение към животните, подсигурява единствено женските, бъдещите кокошки носачки, да се оставят живи. Франция, която поема ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз през януари 2022 година, ще упорства за сходна мярка на равнище Европейски Съюз, съобщи Денорманди в неделя.

„ Франция е първата страна в света, дружно с Германия, която приключва убийството на мъжки пилета “, сподели Денорманди в изявление за „ Паризиен “.

Двете страни ще се опитат да убедят своите сътрудници от целия блок да забранят тази процедура на Съвета на министрите на земеделието в Европейски Съюз в понеделник, добави той.

От 2022 година животновъдите във Франция вместо това ще би трябвало да се оборудват с машини за разкриване на пола на пилетата, преди да се излюпят. За да помогне на животновъдите да закупят оборудването, Франция ще отпусне дотации на обща стойност 10 милиона евро.

Кастрацията на живи прасенца също ще бъде неразрешена от началото на 2022 година, добави Денорманди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР