Франция ще предприеме наказания срещу сериозни умишлени щети върху в

...
Франция ще предприеме наказания срещу сериозни умишлени щети върху в
Коментари Харесай

До 10 години затвор, ако замърсяваш природата във Франция

Франция ще предприеме санкции против съществени умишлени вреди върху в границите на до 10 години затвор , като част от планувания закон за „ екологични ограничения ”, обявиха държавни министри, написа БГНЕС. Законът е по рекомендация от Гражданската спогодба за климата, група, основана от държавното управление преди година, сплотяваща 150 души от френското население за разискване на въпроси от околната среда. Едно екологично нарушаване ще бъде глобено с до 4,5 милиона евро санкции или до 10 години затвор в случаи на „ съзнателно нарушение “ на екологичното законодателство, споделиха министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети и министърът на екологичния преход Барбара Помпили.
" Ще създадем общо законодателство против замърсяването ", сподели Дюпон-Морети. „ Наказанието ще бъде разпределено според от желанията на причинителя. “ Целта е да се глобят нарушителите на екологичното законодателство с " до 10 пъти облагата, която биха генерирали от изхвърлянето на боклуци в реката ", сподели той. Френската конституция не разрешава квалифицирането на такива дейности като " закононарушения ", сподели Дюпон-Морети. Франция ще добави и закононарушение, наречено " застрашаване на околната среда " към своите уставни книги, сподели Помпили, съгласно което евентуалните извършители могат да бъдат осъдени даже преди да извършат актове на нелегално замърсяване.
 Гледаме гратис първия български филм за замърсяването на Черно море Гледаме гратис първия български филм за замърсяването на Черно море
На 25 ноември, тъкмо в 20:15 часа, първият български документален филм, отдаден на проблемите със замърсяването с пластмаса на околнат...
Експертният опит във френската правосъдна система ще бъде изменен, с цел да разреши на съдилищата да подобрят разглеждането на каузи за замърсяване и цивилен искове, в това число посредством основаване на специфични юрисдикции в региона на околната среда, сподели Дюпон-Морети. Гражданската спогодба показа 149 оферти за понижаване на излъчванията на парникови газове на президента Еманюел Макрон , който съобщи, че ще трансформира 146 от тях в държавна политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР