Франция ще повиши цените на цигарите в страната до 10

...
Франция ще повиши цените на цигарите в страната до 10
Коментари Харесай

С €10 за кутия цигари Франция ще бъде сред най-скъпите страни за пушачи

Франция ще увеличи цените на цигарите в страната до 10 евро в идващите 3 години, съобщи министерството на опазването на здравето. По този метод се удостоверява продължаването на политиката за битката с вредите за публичното здраве от тютюнопушенето, водена от досегашната администрация.

С сходни дейности Франция ще се трансформира в една от най-скъпите за пушачите страни в Европейски Съюз.

В момента пакет от всеобщо използваните цигари коства 7 евро, напомня " Ройтерс ". Най-високи цени държат британците и ирландците - към 10 евро.

" Франция е измежду страните, които най-бавно си взимат поучения за пушенето. Ще се наложи сензитивно повишение на цените, с цел да усетим резултат върху публичното здраве ", съобщи министър Агнес Бюзин.

Пред радио RTL тя добави, че политиката за повишаване на цигарите, водена от Лондон, е довела през последното десетилетие до понижаване на пушачите от към 30 на 20%. Във Франция по публични данни техният дял продължава да е към 30%. И по данни на Световната здравна организация броят на пушещите французи е с близо 50% по-висок от този на пушещите британци, където този табиет имат 19% от пълнолетните.

Новото държавно управление на президента Еманюел Макрон си сложи няколко високи цели в опазването на здравето, в това число наложителното имунизиране, изцяло публично финансиране на зъболечението и очилата, както и повишение на акцизите върху тютюневите произведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР