Франция ще похарчи 8.4 милиарда евро, за да помогне на

...
Франция ще похарчи 8.4 милиарда евро, за да помогне на
Коментари Харесай

Франция ще подкрепи сметките за ток на фирмите с 8.4 млрд. евро

Франция ще похарчи 8.4 милиарда евро, с цел да помогне на фирмите да заплащат сметките си за сила. Това е опит да се смекчи въздействието на възходящите цени на електрическата енергия и газа и да им помогне да се конкурират с немския бизнес, написа Reuters.

Правителството ще понижи специфичния налог върху електрическата енергия до минимума, позволен съгласно разпоредбите на Европейски Съюз, и ще разреши на фирмите да употребяват специфичен механизъм за приемане на евтина нуклеарна сила. Малките предприятия също ще се възползват от рестриктивните мерки на цените на силата, които към този момент са въведени за семействата.

„ Френските компании ще бъдат предпазени както немските “, сподели министърът на финансите Бруно льо Мер пред радио France Inter.

Ние също по този начин ще се уверим, че разпоредбите за конкуренция на Европейски Съюз се ползват за всички компании, без значение дали са италиански, испански, френски или немски “, сподели той.

По-рано тази година Германия отдели 200 милиарда евро за отбрана на фирмите и семействата от високите цени на силата, като си навлече рецензии от други страни в Европейски Съюз, опасяващи се от деформиране на конкуренция в Европейски Съюз.

Пакетът от 8.4 милиарда евро, който Франция разкри в събота, е общо за 2022 и 2023 година дружно, се споделя в изказване на финансовото министерство. Страната към този момент е отделила 45 милиарда евро за подкрепяне на семействата.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениПолитика 56 Франция ще поддържа сметките за ток на компаниите с 8.4 милиарда евро Бюджет и финанси 272 Колко добавена стойност основават обособените области в България (инфографика) Компании 956 Фалиралата криптоборса FTX дължи $3.1 милиарда на 50 кредитора Пазар на труда 216 От преброяването: Заетостта се концентрира в огромните стопански центрове Компании 16949 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Компании 16396 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Имоти 15509 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР