Франция ще отдели допълнителни 80 милиона евро за хуманитарна помощ

...
Франция ще отдели допълнителни 80 милиона евро за хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Франция дава 100 милиона евро помощ за палестинците в Газа

Франция ще отдели спомагателни 80 милиона евро за филантропична помощ за палестинския народ тази година, като общата сума ще доближи 100 милиона евро, разгласи президентът Еманюел Макрон в четвъртък, съобщи Българска телеграфна агенция и Дневник.

Френският президент приказва при започване на интернационалната конференция за помощ за Газа в Париж, която събира повече от 50 народи, с цел да отговори на възходящите потребности на обсадения палестински анклав, в това число храна, вода, здравни доставки, електричество и гориво. Макрон прикани Израел да отбрани цивилните, като сподели, че „ всички животи имат идентична стойност “ и че битката с тероризма „ в никакъв случай не може да се води без правила “. Той прикани за филантропична пауза в боевете, с цел да може помощта да доближи до цивилните в Газа.

„ От 7 октомври Франция разгласи спомагателни 20 милиона евро филантропична помощ и ние ще увеличим тези старания до 100 милиона евро за 2023 година “, сподели Макрон.

„ Днес също по този начин приканвам всички присъстващи страни да усилят своите финансови вноски за палестинското цивилно население посредством Организация на обединените нации “, сподели Макрон.

Той означи, че Организация на обединените нации пресмята, че хората от Газа и Западния бряг се нуждаят от 1,2 милиарда $ (1,12 милиарда евро) филантропична помощ. Макрон похвали самодейностите на обособени страни за снабдяване на помощ в Газа, в това число скачането на здравни доставки от Йордания с парашут, основаването на полева болница в ОАЕ и предлагането на Кипър за морски кулоар, както и въздушния мост, основан от Европейски Съюз.

„ Надявам се, че днешната конференция също може да ни помогне, може би, да обединим всички тези старания “ и „ да станем по-ефективни “, сподели той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен уточни, че Европейски Съюз е нараснал четирикратно филантропичната си помощ за палестинците.

" Страданието на палестинците продължава към този момент 75 години ", сподели палестинският министър председател Мохамед Щайе.

" Времето е скъпо. Шест деца биват убивани на всеки час " в Газа, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР