Франция ще направи поставянето на бустерна доза задължително за лицата,

...
Франция ще направи поставянето на бустерна доза задължително за лицата,
Коментари Харесай

Франция: Бустерна доза за над 65-годишите, за да запазят здравните си пропуски

Франция ще направи слагането на бустерна доза наложително за лицата, навършили 65 години, които желаят да запазят здравния си пропуск, съобщи през днешния ден президентът Еманюел Макрон, представен от Франс прес.

Мярката ще влезе в действие от 15 декември. След това навършилите 65 години ще би трябвало да имат сложена бустерна доза, с цел да удължат валидността на здравния си пропуск, съобщи Макрон по малкия екран, в миг, когато броят на инфектираните във Франция нараства още веднъж.

Освен това Макрон посочи, че от началото на декември подсилващите дози ще станат налични и за навършилите 50-годишна възраст, отбелязва Ройтерс. В момента във Франция бустерни дози се слагат единствено на навършилите 65-годишна възраст и лицата с уязвима имунна система.

Европа е изправена пред пета вълна на ковид и броят на новозаразените във Франция нараства заплашително, предизвести Макрон.

" Ваксинирайте се. Ваксинирайте се, с цел да се отбраните. Ваксинирайте се, с цел да живеете обикновено ", прикани още президентът, обръщайки се към дребното френски жители, които към момента не са получили ваксини.

Франция записва през днешния ден 12 476 нови случая, най-високото ниво от 8 септември насам, демонстрират данните на здравното министерство.

Във Франция здравните пропуски са нужни за влизане в заведения за хранене и питейни заведения, за визити на фитнес зали и конферентни зали, както и за пътувания на огромни дистанции с трен или аероплан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР